blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shajhulud
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Shaj-hulud



Ako sa nezblázniť
pridal Shaj-hulud 8.1. 2007 o 19:09

Aby som konečne popísal situáciu, ktorá ma privádza do zaujímavých stavov a ktorá okrem iného spôsobila vytvorenie môjho blogu. Ten najťažší stav už mám asi za sebou, bohužiaľ som netušil že na vytvorenie blogu sa pár dní čaká, takže už píšem trochu z odstupom.
Sitácia v ktorej ma zastihla táto rana osudu - 2 týždne pred koncom 9. semestra na TUKE FEI odbor UI, od začiatku letných prázdnin odohratých niečo cez 200 hodín Oblivionu. Neskutočne som sa vytešoval ako podokončujem zadania a konečne si slobodne zadrvím, ale čo sa nestalo. V nedeľu mi po krátkych varovaniach, že sa niečo deje bez akýchkoľvek otázok skapala doska.
Pocity boli zmiešané, pretože krátke varovania som pôvodne považoval za lúčenie sa môjho disku, takže teraz som aspoň jednoznačne vedel na čom som čo ale otváralo nové poznatky a to, že budem mať problémy s prácou na zadaniach, pretože bratov komp mal svoje problémy a posledný z domáceho vozového parku možno slobodne nazvať silnejšou kalkulačkou s 15" monitorom :-). Iným vynoreným poznatkom bolo, že sa blížia sviatky, čiže reklamácia vo veľkoobchode bude ďalšou zaujímvaou ságou, takže som sa pripravil na tú najťažšiu možnosť a to že sa s Oblivionom skutočne dlho neuvidíme.
Problém so strojom na ktorom by som mohol urobiť zadania sa mi podarilo skutočne čírou náhodou vyriešiť tak, že ma asi 2 dni po dni D navštívil kamoš a keď videl moju situáciu, spomenul si, že má doma svoj predchádzajúci komp na ktorom momentálne samozrejme nič nerobí, tak som si ho požičal. Už len čerešničkou na torte bolo, že PC malo nahodený systém, takže som si len nahodil potrebné programové vybavenie a mohol som makať, pretože som aj tak stratil 2-3 dni. Keďže ho ale po sviatkoch bral preč, musel som sa s ním rozlúčiť a tak prišiel čas na druhého kamoša, ktorý mal doma nejakú staršiu dosku aj s procákom a tak som si ich zas požičal. Neskutočne nostalgicky na mňa ale zapôsobila grafika, ktorú som si ale musel tiež požičať, keďže moja je na PCIE. Je ňou totiž Riva TNT2 16 MB, takže som sa pripravil na to, že rozptýlenie mi v najbližšom čase prinesú už jedine Bulánci a Bomberman. To je aj kompík na ktorm momentálne píšem tieto riadky, akurát dnes som už mal pocit deja-vu, keď mašinka zmrzla jedna radosť. Videl som totiž jej vypučené kondíky, tak som resetoval s dosť uleteným tlakom, že to snáď jeden z nich už nevydržal, zatiaľ sa to ale ukázalo ako planý poplach a jeden z početných prejavov nášho obľúbeného OS.
Aktuálny stav je, že reklamácia ešte stále nie je vybavená, pretože máme problém dostať sa k faktúre, takže čakám a čakám, dorábam ešte ďalšie zadania, začínam sa učiť na skúšky a šprtkám trochu do diplomky. Pevne verím a dúfam, že o 3 týždne, keď budem mať po skúškach už bude doma aj nová doska a ja budem môcť pokračovať v zatváraní brán do oblivionu.
Som otvorený všetkým nápadom ako riešiť túto pre hráča nesmierne ťažkú situáciu :-D, prípadne môžete doplniť vlastné skúsenosti podobného druhu. Zatiaľ sa lúčim s heslom: "Keď sa sere, tak sa sere - a poriadne."



Prístupov 3832
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Trochu optimizmu s HW
[ 1.4.2010] (príspevkov 2)
Keď sa serie tak sa serie
[ 1.3.2007] (príspevkov 5)
anime
[ 16.1.2007] (príspevkov 1)
Ako sa nezblázniť
[ 8.1.2007] (príspevkov 11)